Английският шампион Лестър допусна нова издънка през настоящия сезон. В мач от 11-ия кръг на Премиършип „лисиците“ допуснаха поражение с 1:2 като домакини на Уест Бромич.

Тимът на Клаудио Раниери не успя да демонстрира играта си от миналия сезон и разочарова феновете си.

Първото полувреме на „Кинг Пауър Стейдиъм“ бе доста спокойно като в него почти нямаше голови ситуации с изключение на опасен изстрел на Мат Филипс, спасен от заместилия контузения Каспер Шмайхел Рон-Роберт Цийлер.

Гостите обаче бяха по-активни и успяха да открият резултата 7 минути след подновяването на играта през втората част.

Това се случи в 52-ата минута, когато Мат Филипс центрира отдясно, а след рикошет в Кристиан Фукс топката стигна до Джеймс Морисън, който с прекрасен удар с глава вкара за 1:0.

Само 3 минути по-късно обаче "лисиците" изравниха, благодарение на Ислам Слимани. Нападателят получи прекрасно центриране отдясно от страна на Рияд Марез и с глава вкара за 1:1.

Уест Бромич съумя да стигне до нов аванс, благодарение на ужасна грешка в отбраната на „лисиците“ в 72-ата минута. Дани Дринкуотър бе големият грешник, след като отправи лоша топка назад, Мат Филипс се възползва, надбяга Уес Морган и майсторски преодоля Рон-Роберт Цийлер с удар покрай него.

До края на двубоя домакините така и не успяха да упражнят серизен натиск и закономерно загубиха.

В класирането Лестър е на 14-а позиция с 12 точки, а Уест Бром е 11-и с 13.