Избягалият от Съндърланд в Нюкасъл Джак Колбак ще трябва да понесе ударите на съдбата. Колбак напусна „черните котки“, за да облече екипа на „свраките“. В това няма нищо чак толкова осъдително, но с изказването си преди два сезона Колбак сякаш предизвика съдбата.

„Решението ми да напусна Съндърланд изобщо не бе трудно. Съндърланд винаги се бори, за да не изпадне, а аз нямам никакво намерение да играя в Чемпиъншип. Нюкасъл е стабилен отбор, с него ще мога да се боря за Топ 4. Затова напускам Съндърланд и отивам в Нюкасъл“, заяви тогава Колбак.

Е, лоша преценка. Сега Колбак волю-неволю отива с Нюкасъл в Чемпиъншип, докато бившият му тим Съндърланд, както се личи от видеото, се спаси с победата си в сряда вечер с 3:0 над Евертън и прати в ада именно вечния си местен съперник Нюкасъл.

Нещо подобно се случи и с изказването преди година на Арда Туран. Тогава турчинът заяви, че напуска Атлетико Мадрид, за да спечели с Барселона Шампионската лига, но сега именно „дюшекчиите“ са на финал в турнира, след като елиминираха по пътя си каталунците.

Черните котки спасиха кожите, одраха с нокти свраки и канарчета