Съндърланд разби в отложен мач гостуващия Евертън с 3:0 и с 38 точки стана недостижим за отборите под чертата в класирането на Висшата лига. „Черните котки“ спасиха по този начин кожите си и догодина отново ще играят в елита на Англия.

С тези си три точки „черните котки“ одраха жестоко с нокти „свраките“ от Нюкасъл и „канарчетата“ от Норич, които с по 34 точки няма как да ги застигнат в последния кръг и занапред ще правят компания на Астън Вила в Чемпиъншип.

Съндърланд - Евертън

източник: Gulliver/Getty Images

Първото полувреме бе доста скучно и еднообразно, докато към края му Съндърланд не избухна. От фаул Патрик ван Анхолт откри резултата в 38-ата минута, което освободи домакините. В 41-ата минута Джърмейн Дефоу опасно застраши вратата на Евертън, но вратарят Роблес изби в корнер. След него топката не бе изчистена добре и Ламин Коне разстреля „карамелите“ за 2:0.

Съндърланд - Евертън

източник: Gulliver/Getty Images

В 55-ата минута гостите едва се отъвраха от нов гол, изчистиха в корнер, но след него отново отблизо Ламин Коне щеше да скъса мрежата – 3:0.

Евертън създаде първото си положение в 67-ата минута, когато вратарят на „черните котки“ Вито Маноне се намеси като котка и изби в корнер.

В края и Джърмейн Дефоу имаше шанса да зарадва допълнително 46 454 зрители по трибуните, не успя, но и 3:0 бе достатъчно за тяхното щастие. А Лукаку в сетния миг от мача уцели само напречната греда. Евертън имаше още един шанс в добавеното време, но твърде късно.