Юрген Клоп подчерта приноса на Адриан за спечелването на нови три точки в английското футболно първенство, след като испанецът замести изгонения от игра Алисон Бекер в мача срещу Брайтън. Ливърпул победи с 2:1 и поведе с осем точки на Лестър Сити на първото място в класирането, както и с 11 на действащия шампион Манчестър Сити.

Ливърпул водеше с 2:0 след два гола на Върджил ван Дайк, но през второто полувреме бразилският вратар бе изгонен и Адриан влезе в игра в 78-та минута. Той получи само един гол до края и мърсисайдците спечелиха. Клоп каза:

"Играч на мача за мен е Адриан, който влезе в игра на пожар и получи моментално гол от статичното положение. Искам да прочета нещо в пресата за тази ситуация. Беше невероятно. Той направи две спасявания след попадението на Брайтън и ни спаси. Радвам се, че ще мога да разчитам на него и за дербито (срещу Евертън) през седмицата".

"Намираме се в период от сезона, в който трябва да се възползваме от наличните футболисти и да водим битка по целия терен, както направихме срещу Брайтън. Правим всичко по силите ни да поддържаме момчетата свежи и за дербито", сподели германецът.