Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола е убеден, че Кевин де Брюин ще бъде готов за предстоящото дерби срещу Ливърпул на „Етихад“. Двубоят от 21-ия кръг на Висшата лига е на 3 януари от 22 часа и може да го наблюдавате по PLAY DIEMA XTRA или DIEMA SPORT 2, както и да проследите всичко за него в Gong.bg.

Гуардиола смята, че белгийският футболист е на 80% готов и до двубоя, който е в четвъртък ще бъде в състояние да играе.

27-годишният футболист пропусна последния мач на „гражданите“, при който те спечелиха с 3:1 гостуването си на Саутхемптън. Белгиецът страда от мускулна травма. Той бе заменен в 70-та минута на двубоя срещу Лестър, който се игра на Боксинг Дей.

Де Брюин не пътува за гостуването на „светците“, а остана в Манчестър, за да се възстановява и да се подготвя за дербито срещу Ливърпул.

Де Брюин има мускулни болки след завръщането си в игра след като отсъства шест седмици заради проблем в коляното. Той игра в последните четири мача на "гражданите", като в два от тях влизаше като смяна.

В Манчестър Сити са много внимателни с белгийския футболист, който вече на два пъти страдаше от тежки травми. Той увреди кръстна връзка по време на тренировка през август и поради тази причина бе извън терените два месеца.

При завръщането си в игра Де Брюин контузи другото си коляно по време на мача с Фулъм за Купата на Лигата. Така халфът е изиграл едва 9 мача през сезона, като се очаква да не е в оптимална форма поне още месец.

Манчестър Сити изостава на седем точки от мърсисайдци, а Гуардиола се надява да разполага с всичко най-добро за предстоящия сблъсък.