Наставникът на Ливърпул Юрген Клоп защити прагматизма на своя колега Жозе Моуриньо преди утрешния супер мач срещу водения от португалеца Манчестър Юнайтед. Германецът заяви, че тактическата философия във футбола не е от значение, стига да носи трофеи в клубната витрина.

В събота, 10-и март,  двата гранда на Висшата лига ще се изправят един срещу друг на „Олд Трафорд” в украшението на уикенда. Срещата започва в 14,30 часа, като можете да я наблюдавате пряко по DIEMA SPORT 2, онлайн на GONG PLAY и PLAY DIEMA XTRA.

Моу се отнесе в типичен стил към дербито с Ливърпул

Клоп по-специално бе запитан за т. нар. „паркиране на автобуса”, което през годините Моуриньо утвърди като характерен свой прийом. По подобен начин Юнайтед се представи по-рано през сезона, когато си заслужи нулево реми на „Анфийлд”, а пък Жозе бе навред критикуван за негативния подход.

Мениджърът на Ливърпул обаче заяви, че ако това ще му помогне да спечели предстоящото дерби на „Олд Трафорд”, той също с готовност би „паркирал автобуса”. „Знам какво говорят хората – те (Юнайтед – б.р.) играят специфичен тип футбол, ние играем по наш маниер и сега всички превръщат това в голям проблем. Накрая обаче всичко опира до победите”, каза Клоп.

Мане: Не ни е страх от Юнайтед, можем да бием всеки

„Има различни начини да печелиш футболни мачове, а през последните години историята е по-различна. През последните няколко сезона Манчестър Юнайтед бе по-успешен от нас. Това е истината, респект към нея, но тя няма да ни смути, ако трябва да бъда докрай откровен.”

„Ако трябва да се защитаваме, ще го направим с всички налични сили, няма да действаме хазартно, като си мислим, че летим. Срещу Манчестър Юнайтед никой не може да лети. Физически те са твърде силни, технически – също. Не става дума за битка на системи или философии, просто два много добри футболни отбора ще играят един срещу друг.”

„Когато Юнайтед атакува, се надявам всичките ми футболисти да помагат в защита. Ако някой каже, че това е „паркиране на автобуса”, значи „паркираме автобуса”. Нямам никакъв проблем с това. В рамките на 95 минути искаме да покажем и нашия футбол на терена. Считам, че ще стане голяма битка, както се получава в общия случай при дербитата. Дано в края резултатът да е позитивен за нас”, завърши Клоп.