Приказката на Уейн Рууни в Манчестър Юнайтед изглежда ще е с тъжен край. След 13 сезона с червения екип, в които се превърна в най-добрия реализатор в историята на "червените дяволи", нападателят ще си тръгне през задната врата. 

Според източници от клуба на вестник "Сън", мениджърът Жозе Моуриньо е готов да му плати всички заплати до края на договора му през 2019 г., само и само да си тръгне през това лято. Това прави сума от порядъка на 20 млн. паунда. 

Рууни има на сметката си 250 гола за Юнайтед, откакто дойде през 2004 г. и изпревари на върха на голмайсторската листа сър Боби Чарлтън. Той обаче е забит на пейката и от началото на сезона има само осем мача като титуляр в Премиършип, в които се е разписал два пъти. 

Ако приеме това предложение на Моуриньо и си тръгне, ветеранът няма да стои дълго без отбор. Желание веднага да го привлече изяви клубът, който го изстреля в мъжкия футбол - Евертън. Там той дебютира още 16-годишен, а останалото е история. 

Със сигурност Рууни ще се замисли сериозно за бъдещето си на "Олд Трафорд", защото иска да играе по-често и да попадне сред 23-имата за последния си голям форум в кариерата на английски национал - Мондиал 2018 в Русия. А едно завръщане на "Гудисън парк" със сигурност би му го осигурило.