Мениджърът на Евертън Роналд Куман обяви, че би върнал в състава на „карамелите“ юношата на тима Уейн Рууни, ако се отдаде такава възможност през лятото.

31-годишният нападател, който бе оставен резерва във финала за Купата на Лигата между Манчестър Юнайтед и Саутхемптън през уикенда, може да напусне „Олд Трафорд“ след края на сезона, а името му не спира да се спряга с трансфер в Китай.

„Мисля, че Рууни все още играе на високо ниво и направи правилен избор, след като реши да остане в Юнайтед и Висшата лига“, коментира Куман.

„Той има още две или три години пред себе си, за да играе на най-високото ниво. Не знам какво ще се случи в края на сезона. Според мен той е един от тези футболисти, които могат да направят Евертън по-добър отбор. Всичко опира до това какво иска играчът и от какво има нужда Манчестър Юнайтед, но ние не сме свързани с този проект. Всеки един, който може да направи Евертън по-добър отбор е добре дошъл“, каза още мениджърът на „карамелите“.

Рууни прекара осем години на „Гудисън парк“ преди да премине в Манчестър Юнайтед преди почти 13 години. За Евертън нападателят записа 77 мача и вкара 17 гола.