Най-голямата сделка на трансферното лято до момента беше обявена официално. манчестър Юнайтед публикува на сайта си информацията, че е подписал договор с голямата звезда на Евертън Ромелу Лукаку. 

Контрактът на белгиеца е до 2022 г., като в него има опция за удължаването му с още един сезон. От щаба на "червените дяволи" обявиха, че нападателят ще се присъедини директно към подготовката на отбора в Лос Анджелис, където е самият той в момента на почивка. 

Още един трансфер за Юнайтед изглежда опечен

"Първо искам да започна с благодарността си към Евертън за всичко, което направиха за мен. Изкарах четири незабравими сезона там, направих няколко невероятни приятелства. Но когато Манчестър Юнайтед и Жозе Моуриньо почукат на вратата ти, това е възможност, която не можеш да отхвърлиш."

Лукаку не попадна в групата на Юнайтед за турнето в САЩ

"Всички виждат духа, решителността и качествата, които този отбор има, като това беше демонстрирано в Лига Европа миналия сезон. Исках да съм част от това. Нямам търпение да се появя пред препълнените трибуни на "Олд Трафорд" и 75 хил. души да ни подкрепят неистово", сподели Лукаку при представянето си. 

Лукаку: Кой би казал “не” на най- добрия отбор в света?

Жозе Моуриньо, който натири Лукаку от Челси преди години в посока именно Евертън, сега е много доволен от подписа с него. За белгиеца бяха платени 75 млн. паунда на момента, а още 15 млн. може да отидат в сметките на "карамелите" в зависимост от представянето му. 

Ман Юнайтед обяви трансфера на Лукаку, Рууни май е включен в сделката

"Ромелу е точно за отбор като Манчестър Юнайтед. Той пасва на мястото си тук. Той има страхотен характер и е голям футболист. Той ще бъде страхотно попълнение за нас и съм убеден, че всички ще го посрещнат подобаващо. Нямам търпение да работя с него отново", сподели Специалния при подписа с Лукаку.