Двата гола през първото полувреме на Нейтън Аке и Хари Уилсън бяха достатъчни на Борнемут да запишат победа в първия мач от шестия кръг в английската Висша лига срещу Саутхемптън. „Светците” все пак върнаха един гол след дузпа, вкарана от Джеймс Уърд-Праус в 52-ата минута, но това бе всичко, до което тимът на Ралф Хазенхютъл можеше да направи на своя „Сейнт Мерис”.

Странно или не, Борнемут достигна третото място във временното класиране на Англия с десет точки, колкото има и отборът на Манчестър Сити, но отборът на Хосеп Гуардиола е и с мач по-малко. Саутхемптън пък остава 10-и със седем пункта.

В шестата минута добър шанс имаше пред Джеймс Уърд-Праус, но ударът му не бе точен. Три по-късно пък топката бе центрирана в наказателното поле, а Нейтън Аке с перфектно извисяване я прати във вратата на „светците”.

В 25-ата минута Доминик Соланке комбинира с Джош Кинг вляво, а норвежкият стрелец реализира. След намесата на ВАР обаче, голът бе отменен, след като позицията на Кинг бе нередовна.

Точно десет минути по-късно пък дойде вторият гол за „черешките”. Тогава Борнемут направи страхотно нападение отляво, а Филип Билинг върна по земя за Хари Уилсън, който с хубав удар с левия крак удвои превеса за тима на Еди Хау.

В края на полувремето Нейтън Редмънд нанесе тежък удар от дистанция, но Аарън Рамсдейл се намеси. Седем минути след старта на втората част пък Че Адамс бе съборен от Стив Кук, а реферът Крис Кавана посочи бялата точка, за да може Уърд-Праус да намали резултата.

В 59-ата минута дойде странно решение на „Сейнт Мерис”, след като Джош Кинг бе съборен в наказателното поле от Седрик, но дори след намесата на ВАР дузпа за „черешките” не последва. Десет по-късно Буфал бе намерен с дълъг пас от Ориол Ромеу. Последва силен удар на французина, но Рамздейл показа „здрави ръце”.

В самия край на срещата пък се стигна до неприятно неразбирателство в защитата на "светците", а Калъм Уилсън наказа груба грешка, направена от Ян Беднарек и Ангъс Гън, за да оформи крайното 3:1 за Борнемут.

В следващия кръг Борнемут приема Уест Хем, докато Саутхемптън ще гостува в Лондон на Тотнъм.