Отборът на Нюкасъл постави под сериозен въпрос директното си класиране във Висшата лига, след като загуби двубоя си от 43-ия кръг на Чемпиъншип. Тимът на Рафаел Бенитес падна тежко при визитата си на Ипсуич Таун, губейки с 1:3.

Въпреки поражението, за момента „свраките“ остават на втората позиция във временното класиране, но в оставащите три кръга до края ще трепери за мястото си.

По-късно днес, Хъдърсфийлд, който също има сериозни амбиции за директна промоция в елита, гостува на Дарби Каунти. „Териерите“ изостават на осем точки от втората позиция, заемана от Нюкасъл, но тимът е и с два мача по-малко.

Фреди Сиърс даде преднина на „трактористите“ три минути преди почивката, като по този начин материализира по-добрата игра на домакините през първата част.

През второто полувреме „свраките“ се върнаха в мача с попадение на Дарил Мърфи, но въпреки това не успяха да стигнат до нещо повече от почетна загуба.

Футболистите на Ипсуич изковаха успеха си с нови два гола, дело на Дейвид Макголдрик и Емир Хювс в продължението на срещата.