18 дни след края на Световното първенство по футбол, започна и Мондиалът на виртуалните футболисти. От четвъртък 32-те най-добри играчи на FIFA 18 си оспорват трофея във FIFA еСветовна купа.

В неделя големият победител ще получи тежащата 5,8 кг купа в лондонската "О2 Арена" от ръцете на посланика на FIFA Месут Йозил.

Само че това определено не е единственото общо на Йозил с виртуалния футбол. Напротив, вече бившият германски национал явно тепърва ще навлиза в тази индустрия.

В самото начало на Световното той донесе много вълнение на участниците, след като обяви, че ще създаде собствен отбор по FIFA!

Новината бе приета много възторжено от играчите, защото намеренията на Йозил са съвсем сериозни и доста амбициозни. Футболистът има намерение да привлече най-добрите в играта и да създаде най-успешният отбор в света.

Така борбата за 213-те хиляди евро, които шампионът ще вземе, става още по-ожесточена. Тъй като световният шампион ще бъде първи избор за отбора на Йозил.

Германецът има на 70 милиона последователи в социалните канали, с което е сред най-популярните спортисти изобщо. Със своя отбор по FIFA той иска да се възползва от огромния потенциал на виртуалния футбол и да направи конзолните игри още по-интересни за спонсорите.