Мениджърът на Фулам Славиша Йоканович заяви, че той е точният човек, който ще възроди отбора след тежкия старт на сезона. "Котиджърс" са 18-ти с актив от едва 5 т., въпреки огромните инвестиции през лятото.

В четвъртък вечер Фулъм отпадна от турнира за Купата на Лигата, където беше отстранен от Манчестър Сити (0:2). Далеч по-важен ще бъде резултатът на „котиджърс” в двубоя срещу Хъдърсфийлд през уикенда, тъй като „териерите” се очертават като пряк конкурент в битката за оцеляване.

Всичко това усилено говори, че сърбинът може да е първият уволнен мениджър през настоящия сезон във Висшата лига.

"Подобни ситуации са част от футбола. Аз не съм тук от три дни, а от три години, така че хората трябва да имат представа за моята работа. За себе си аз знам, че имам увереността и вярата в тази работа и, че мога да променя нещата. Хората около мен са професионалисти и ние не искаме да правим някакви луди неща", сподели сърбинът.

"Знаем, че работата ни занапред няма да е лесна - трябва да вдигнем отбора, да го окуражим и да го накараме да не се предава. Винаги е било трудно, откакто съм тук. Но пък винаги постигаме целта си в края на сезона", добави той.

"Двубоят с Хъдърсфийлд? Той ще много важен мач за нас, но и за съперника също. Някои отбори може и да са задоволени от представянето си в началото на сезона, но ситуациите се променят бързо. Има отбори, които са с няколко точки пред нас, но ние ще се борим да ги настигнем и да се борим с тях, така че да ги поставим под напрежение.

Не мисля, че спасението ще бъде осигурено през ноември, декември или януари. В същото време не мисля, че някой е спечелил титлата по това време от годината - така че нищо не е ясно", заключи Йоканович.