Привлеченият от Челси през януари нападател Гонсало Игуаин признал пред мениджъра на тима Маурицио Сари, че изпитва трудности с адаптацията си към английския футбол. Самият италианец разкри това в навечерието на шампионатния сблъсък срещу Кардиф Сити от 32-ия кръг.

„Сините” гостуват срещу борещия се за спасение тим от Уелс от 16,05 часа днес, а срещата можете да проследите в ефира на DIEMA SPORT 2 и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

В четвъртък Игуаин  прекрати кариерата си в националния тим на Аржентина с 31 гола в 75 участия. За последно 31-годишният нападател игра за „гаучосите” срещу Нигерия в груповата фаза на злополучния Мондиал 2018, завършил с елиминация от Франция в 1/8-финалите.

Откакто премина в Челси, бившият кадър на Реал Мадрид има 3 гола в 7 мача, но дори и Сари, който винаги го брани, призна, че очаква повече от острието. „Той ми призна, че му е трудно заради физическия подход на защитниците, които са наистина силни”, разкри италианският тактик.

„Реферите тук са много по-различни от тези в Италия, затова и футболът му се струва тотално различен. Играта е коренно различна особено за вратарите и нападателите.”

„Мисля, че Игуаин има нужда от време, но не разполагаме с такова. Имаме нужда от него в топ форма през последните 2 месеца”, добави Сари.