Капитаните на всички 20 отбори от Висшата лига ще открият до броени дни своя фонадация, с която да подпомагат различни социални групи по време на кризата от коронавирус. 

37 снимки

Играчите са дискутирали темата през изминалия уикенд, като в крайна сметка са се спряли на три кауза, за които да даряват средства - служителите в собствените си клубове, за да са сигурни, че тези хора няма да по никакъв начин засегнати финансово от кризата, за националната здравна система на Великобритания, както и за деца в неравностойно положение, които може да бъдат сериозно афектирани от пандемията. 

Английските медии предават, че капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън е впечатлил останалите с лидерските си качества и авторитета си по време на дискусиите. Инициативата със сигурност ще спомогне за включването и на повечето им съотборници към каузата. 

Самите играчи желаят да създадат подобна фондация, за да са сигурни къде отиват техните средства, както и за да изберат каузи, които те сметнат за важни, вместо парите да се връщат обратно в джобовете на богатите собственици на клубовете.