Играчи и шефове на Арсенал са се обърнали срещу поставения под огромно напрежение Арсен Венгер. Французинът е пред "отчаяна битка да спечели отново тяхното доверие и изглежда все по-вероятно той да напусне клуба през лятото", пише вестник "Мирър".

Според изданието, в края на сезона позицията на Венгер ще бъде сериозно разисквана. В понеделник бордът на директорите на клуба е имал среща, на която да обсъди надигащите се въпросителни относно позицията на специалиста в йерархията на Арсенал.

Венгер е напълно наясно, че ако иска да остане в клуба, трябва да класира "топчиите" за Шампионска лига, а пътят към това изглежда минава през спечелване на Лига Европа.

Венгер пак увърта за бъдещето си в Арсенал

Самият той обаче обяви, че е изненадан, че изобщо позицията му е поставяна под въпрос. На запитване, дали работата му зависи от класирането за Шампионска лига, французинът каза: "Вече отговорих на този въпрос. Да, отговорих. Нашата цел е да се класираме в топ 4, разбира се. Тук съм от 21 години, отказах на целия свят, за да уважа моите договори. Така че съм изумен, че трябва да отговарям на такива въпроси."

"Работата ми е даа защитавам играчите и да ги накарам да се фокусират върху следващото представяне. Отговорен съм."

Само че все по-голям брой играчи губят доверие във Венгер и в това, дали той може да изведе отбора напред. В самия отбор има настроения, че е време за промяна след разочароващия сезон, в който тимът е на шесто място, отпадна за ФА Къп и загуби финала за Карабао Къп.

Притесненията са, че отборът изостава тактически от своите съперници, а има и недоволство от тежките физически натоварвания преди финала за Купата на Лигата, които са изтощили прекалено футболистите.

Уважението към Венгер не е намаляло, но твърдото мнение е, че има нужда от промяна. Заради това и ръководството вече е изготвило списък с потенциални наследници. В него личат имената на треньора на Монако Леонардо Жардим и на бившия капитан на Арсенал Микел Артета.

Патрик Виейра изненадващ кандидат за треньор на Арсенал