„Светците“ от Саутхемптън станаха поредният отбор във Висшата лига, който побутва актуалния шампион на Англия Лестър към бездната.

„Лисиците“ паднаха безславно на „Сейнт Мерис“ с 0:3 в мача от 22-ия кръг на Висшата лига и вече са само на 5 пункта от зоната на изпадащите в класирането с 21 точки на 15-ото място. Саутхемптън пък е в средата – 11-и с 27 точки.

Надмощието на домакините бе методично налагано от началото на срещата и след няколко половинчати положения се стигна до гола.

Вкара го в 26-ата минута Уорд-Праус – хубаво попадение, намерило ъгъла на вратата на „лисиците“.

Нещата не се промениха и в 39-ата минута падна логично и втори гол за „светците“. След центриране от фаул топката бе свалена към близката греда и там Джей Родригес отблизо наниза топката във вратата за 2:0.

Второто полувреме не бе по-различно – по-активният тим отново бе този на домакините. Шампионите по нищо не показаха, че са способни да стигнат дори до точката в този мач, а към края инкасираха и още един гол.

Той падна след дузпа в 86-ата минута, а негов автор със зверски шут от бялата точка стана Душан Тадич. Нарушението на Уес Морган за дузпата не може изобщо да се дискутира.

Резултатът 3:0 за Саутхемптън е достатъчно красноречив за съотношението на силите на терена в мача със Лестър.