Манчестър Юнайтед щеше да има много трудности с прескачането на 5-ия кръг във ФА Къп, ако не беше дежурният спасител Златан Ибрахимович. Шведският нападател се отчете с 24-ия си гол, за да донесе успеха с 2:1 над втородивизионния Блекбърн. Скандинавският гигант започна на резервната скамейка и трябваше да влезе като смяна, за да измъкне актуалния носител на трофея.

Двубоят на „Иууд Парк“ нямаше най-динамичното начало, макар че рано-рано домакините показаха, че няма да се дадат без бой. В 15-ата минута Марвин Емнес получи достатъчно пространство пред дъгата и нанесе много силен шут към вратата на Серхио Ромеро. Аржентинският вратар беше леко изненадан, като все пак намери начин да отрази.

Само две минути по-късно обаче Роувърс излязоха напред. Марвин Емнес направи страхотен пробив през центъра и точно когато се обърна с гръб към вратата, сякаш спирайки устрема си, пусна идеален пас в коридор за Дани Греъм. Крис Смолинг закъсня да тръгне с нападателя, който с хубав шут по диагонала прати топката до лявата греда – 1:0.

„Червените дяволи“ внесоха малко повече скорост в играта си, за да търсят изравняването, а това постепенно даде резултат. В 24-ата минута Андер Ерера отправи тежък шут от границата на пеналта, който за късмет на Стийли беше право в тялото му.

Все пак в 28-ата минута гостите изравниха резултата след чудесна асистенция на Мхитарян. Арменецът пое топката зад централния кръг и с пас като по конец изведе Маркъс Рашфорд сам срещу стража на Блекбърн. Младокът с лекота финтира и вкара на празна врата – 1:1.

На почивката Жозе Моуриньо отказа да прави смени в Юнайтед, но първите 15 минути на тима му през второто полувреме бяха меко казано безлични. Това принуди португалеца да пипа твърдо и той изкара Джеси Лингард и Антони Марсиал, за да пусне суперзвездите Пол Погба и Ибрахимович.

Тъкмо те изковаха втория гол в 75-ата минута. Погба като на шега метна 40-метров пас над бранителите, за да изведе Златан Ибрахимович. Шведът търпеливо изчака топката да тупне, след което с не много силен, но хирургически премерен изстрел я плъзна в долния ляв ъгъл за 2:1.

Блекбърн намери сили за финален щурм и в 86-ата минута стигна до гол, който обаче правилно бе отменен. Крис Махоуни провокира ситуацията с пробив покрай трима играчи на Юнайтед по фланга и шут към Ромеро, който се провали и боксира слабо, вместо да улови. Антъни Стоукс притича и пробва добавка, която срещна тялото на вратаря. Топката се върна още по-назад, където Гътри нанесе изстрел, а Стоукс този път порази целта, ала в момента на шута се намираше дори зад гърба на Ромеро.