Хъдърсфийлд постигна неочаквана първа победа, надвивайки Уулвърхемптън като гост с 2:0. Последната среща от 13-ия кръг във Висшата лига със сигурност не предвещаваше такъв край предварително, но два гола на Аарън Моой (6’ и 74’) сложиха край на крайно неуспешната кампания за тима на Дейвид Вагнер.

По този начин „териерите” избягаха от последното 20-о място и вече са 14-и с десет пункта. Уулвс пък от своя страна остана на 11-ата позиция с 16 пункта.

Успехът дойде напълно закономерно, след като гостите бяха по-добрият отбор на „Молиню”. Ерик Дурм асистира отляво за Моой в шестата минута, за да може гологлавият халф на Хъдърсфийлд да насочи неспасяемо топката от границата на наказателното поле в десния ъгъл на Руи Патрисио.

Последва хаотичен натиск от тима на Нуно Ешпирито Санто, който обаче не доведе до опасна възможност пред вратата на Йонас Льосл. Вместо това дори Патрисио трябваше да спасява удари на Терънс Конголо и Стив Муние, който пък опита на два пъти да порази вратата на домакините. Късен шанс през първата част имаше и Томи Смит.

Хъдърсфийлд продължи да е агресивен без топка и опасен, когато я владееше.

В 56-ата минута Раул Хименес надскочи опеката си и стреля с глава, но пък Льосл направи добро спасяване. Четвърт час по-късно пък Алекс Притчард получи прецизен извеждащ пас и стреля. Опитът му обаче бе в обсега на Патрисио и той улови.

Три по-късно дойде вторият гол за гостите. Моой изпълни чудесен пряк свободен удар в левия ъгъл на португалския страж на Уулвс, за да оформи крайният резултат на „Молиню”. В 80-тата минута пък Филип Билинг изпусна златен шанс за гостите, като стреля след границата, но опитът му премина над напречната греда на домакините. Това бе и последният по-важен епизод от мача.