Саутхемптън трябва да се научи да запазва своя интензитет в играта и пресата през всичките 90 минути, след като поражението от Уулвърхемптън им попречи да влязат в топ 10, сподели мениджърът на „светците“ Ралф Хазенхютъл. Тимът отстъпи на „вълците“ с 2:3 след обрат и австрийският специалист смята, че съставът е бил прекалено уверен в успеха, което е и довело до забележителното завръщане на Уулвс след почивката.

„Мисля, че за първи път през сезона водехме с два чисти гола и си повярвахме прекалено много. Посланието за бъдещето трябва да бъде, без значение от резултата, да пресираме до последно, както го сторихме срещу Лестър. Ако искаме да бъдем отбор в топ 10, трябва да печелим такива мачове. Не успяхме да го направим до тук през кампанията – получаваме шанс във вторник“, започна той на днешната си пресконференция преди гостуването на Кристъл Палас.

Хазенхютъл е наясно колко коварен съперник са Палас, когато играят пред своите привърженици. „Палас е много труден съперник, имаме две равенства срещу тях вече. Те са тим с по-малко владение на топката у дома, така че знаем, че се защитават добре…изчаквайки за контраатаки. Те са много опитен състав с много опитен мениджър“. Австриецът заяви, че клубът търси опции за пазара, но предпочита да вземе хора с постоянен трансфер, отколкото такива под наем.

„Проблемът в трансферния прозорец през зимата е, че ако подпишеш с играча и той не е свикнал с философията на игра, която изповядваме – отнема 1-2 месеца, за да достигне нивото на нашите играчи. Няма смисъл от хора под наем до края на сезона, а постоянното закупуване е трудно през зимата. Когато имаме възможността да закупим играча през лятото, то тогава нещата придобиват смисъл и ние търсим за такива опции“, завърши мениджърът. /БГНЕС