Уулвърхамптън постигна блестящ обрат при гостуването си на Саутхамптън печелейки с 3:2. Домакините водеха с два гола на почивката, но „вълците“ успяха да обърнат нещата в своя полза за близо 25 минути през втората част.

Първото по-сериозно положение бе за Уулвс. В 12-ата минута Адама Траоре стреля покрай левия страничен стълб на Макарти.

„Светците“ отговориха мигновено на предизвикателството. В 15-ата минута Джеймс Уорд-Праус центрира от фаул в наказателното поле, защитата на гостите не успя да се справи и Ян Бендарек засече в горния ляв ъгъл – 1:0.

В 24-ата минута Патрисио улови удар с глава на Седрик. Малко по-късно Раул Хименес направи непростим пропуск, след като отблизо не успя да засече в мрежата на домакините.

В 34-ата минута Саутхамптън удвои преднината си. Седрик центрира отдясно в нказателното поле и Шейн Лонг с глава реализира – 2:0.

В началото на второто полувреме отново ирландецът можеше да вкара, но този път ударът му с глава мина покрай левия страничен стълб на Патрисио.

От това се възползва Уулвърхамптън и в 53-ата минута резултатът бе променен. Адама Траоре центрира в наказателното поле, Педро Нето овладя и отблизо реализира. Това бе началото на обрата!

В 62-ата минута Нето изведе зад гърба на защитата Джони Кастро и испанецът бе фаулиран от Джак Стивънс. Това означаваше дузпа за „вълците“. Зад топката застана Раул Хименес и с удар в долния ляв ъгъл възстанови равенството.

Домакините опитаха да реагират, но удар на Редмън разтресе напречната греда.

В 76-ата минута обрата беше факт. Адама Траоре проби в наказателното поле, пребори се със защитник на „светците“ и подаде към непокрития Раул Хименес, който хладнокръвно реализира за 3:2.

До края на двубоя „вълците“ не позволиха да се стига до по-сериозни опасности пред Руи Патрисио и спечелиха заслужено.

С тази победа Уулвърхамптън се изравни по точки с Манчестър Юнайтед 34, но остават на 6-ата позиция в класирането. От своя страна Саутхамптън е 12 с 28 пункта.