Тотнъм победи Бърнли с класическото 3:0 в двубой от 19-ия кръг на Премиършип. В герой за победителите се превърна Хари Кейн, който наниза хеттрик за успеха с голове в 6-ата от дузпа, 69-ата и 79-ата минута.

Още в 6-ата минута на срещата от 19-ия кръг на Премиършип между отборите на Бърнли и Тотнъм, Деле Али спечели дискусионна дузпа за нарушение на Кевин Лонг, който посегна към краката на атакуващия футболист на Тотнъм, той това и чакаше и падна в наказателното поле.

Зад топката застана Хари Кейн и откри резултата за "шпорите", като не остави шансове на Поуп.

Точно 11 минути след дузпата Кейн имаше възможност да направи своя дубъл, но след като преодоля съпротивата на Поуп не намери целта. При атаката Кейн беше в положение на засада, но страничният съдия не видя това.

В 22-ата минута на двубоя Деле Али пусна отлично кълбото към Сисоко очи в очи с вратаря на Бърнли, но той не успя да го преодолее.

През втората част Тотнъм продължи да търси втори гол, но Ериксен и Али пропуснаха от чисти позиции. 

Все пак Тотнъм съумя да направи резултата 2:0. Сисоко намери отлично Хари Кейн, който се възползва от положението напредна добре и не остави шансове на Поуп в 69-ата минута на двубоя.

Хари Кейн стигна и до трето попадение в мача, след като в 79-ата минута преодоля съпротивата на Лонг и след асистенция на Деле Али с точен диагонален удар направи резултата класически 3:0.

В следващата минута попадение на Сам Воукс от домакините беше отменен за нарушение на нападателя срещу Лорис.

След този успех Тотнъм заема 5-ото място в класирането с актив от 34 точки, а Бърнли е седми с 32. Това беше и първа загуба за домакините в последните 4 мача.