Хари Кейн отказа да приеме твърдението, че Тотнъм е аут от борбата за шампионската титла в Премиършип, тъй като „шпорите“ изостават на 10 точки от лидера Челси.

Лондонското дерби между двата отбора предстои на „Уайт Харт Лейн“ в сряда, 4 януари.

Челси е в рекордна серия от 12 поредни победи в Премиършип, но Тотнъм няма поражение на „Уайт Харт Лейн“ през този сезон.

„Ние трябва да продължим да печелим мачовете си. Челси се намира в серия от 12 поредни победи. Надявам се, че ние ще сложим точка на тази поредица“, коментира Кейн.

„Първо сме се фокусирали върху предстоящия си мач срещу Уотфорд. Искаме да се поздравим с още един успех. Срещу Челси ни очаква много голям мач. Не трябва да позволяваме разликата с тях да се увеличава още. Каквото и да се случи, ние трябва да направим всичко, за да спечелим тази среща. Ние трябва да побеждаваме и да се надяваме, че Челси и останалите отбори над нас в класирането ще загубят точки. “

Челси посреща Стоук Сити на „Стамфорд Бридж“ в събота, а „сините“ ще се стремят да постигнат нов успех и по този начин да изравнят рекорда на Арсенал за най-много последователни победи в един сезон във Висшата лига.

„Във Висшата лига има шест силни отбора, които се борят за титлата. През този сезон ние сме много силни в домакинствата си и ще трябва да пренесем тази наша увереност и в двубоя срещу Челси“, каза още Хари Кейн.