Отборът на Тотнъм се наложи с 2:0 при гостуването си на Тотнъм в мача от 30-я кръг на Висшата лига. И двете попадения за успеха бяха дело на Хари Кейн.

Бирмингамци имаха своите шансове в мача, а в самия край на срещата удариха три греди. Преди това малшансът бе сполетял и Тотнъм, който също удари две греди. 

В класирането Тотнъм е 2-и в класирането с 58 точки само на две зад лидера Лестър, който обаче е с мач по-малко. Вила продължава да е в дъното с 16 пункта.

Тотнъм удари греда в 4-ата минута. Ламела изведе Хари Кейн, който стреля, но топката се удари в напречната греда.

В 24-ата минута Хари Кейн се оказа в центъра на нова опасна ситуация, която обаче отново завърши без гол. Дани Роуз подаде от дясно, топката бе пратена на точката за дузпата, където Кейн не съумя да се разпише.

Хари Кейн напредна от ляво в 26-ата минута, стреля, но Брад Гузан изби.

След половин час игра гредата отново спаси Вила. Уолкър центрира от дясно, след което Ламела нанесе удар, но топката се отби в десния стълб.

В последната минута на редовното време Хари Кейн изведе „шпорите“ напред. Деле Али подаде на Кейн, който се разписа за 1:0.

След почивката Тотнъм стигна и до втори гол. Деле Али отново се превърна в асистент на Кейн, който нанесе удара си за 2:0.

В 75-ата минута Ериксен потърси Хари Кейн, топката обаче стигна до Ламела, но бе избита в корнер след удара на Ламела.

Вила можеше да върне едно попадение в 84-ата минута. Аю навлезе от дясно, стреля, но топката се удари в десния стълб. След това Руди Гестет опита добавка, но този път напречната греда спаси гостите. В 88-ата минута Лескът удари нова греда, след като засече топката при едно центриране от корнер.