Ерлинг Халанд регистрира 33 гола в толкова мачове за Манчестър Сити този сезон, като незабавно се възвърна трансферната сума от 51 милиона паунда, инвестирана в неговия талант. 22-годишният играч играе на сцената на Висшата лига, но в момента няма договор с голям бранд за обувки.

Предишното споразумение с Nike приключи през януари 2022 г., което позволи на Халанд да бъде сниман, облечен в обувки от конкурентни производители на спортно облекло adidas и Puma. Нападателят се хвалеше с връзки с Nike от 14-годишен, докато главният изпълнителен директор на adidas Бьорн Гулден е близък семеен приятел на футболиста.

Athletic съобщава, че три гиганта в спонсорската индустрия са отправили предложения към Халанд, като решението за следващата му сделка вече е взето. Предполага се, че суперзвездата на Сити ще подпише с Nike, след като е предложил подновяване на тази връзка в неотдавнашния си избор на обувки за мач.

Съобщава се, че Халанд е подготвен за споразумение с Nike, което ще струва около 20 милиона паунда годишно, въпреки че се твърди, че е дал да се разбере на всичките му многобройни ухажори, че комфортът и удовлетворението от продукта ще бъдат определящи фактори за него над всякакви финансови награди.