Манчестър Сити успя да вземе безценна победа с 1:0 срещу състава на Кристъл Палас с 1:0 в интересен дуел от поредния кръг на Висшата лига. Ерлинг Халанд откри от дузпа в 78-а минута, което се оказа и решителното попадение в мача, след като "орлите" цялостно успяха да неутрализиратс силните оръжия на "гражданите" в атака. 

19 снимки

Откриващите 20 минути предложиха очакван натиск на "гражданите", но освен неточни удари на Халанд и Грийлиш нямаше кой знае какви положения пред Висенте Гуита. 

В 30-а минута, след грешка на Палас в центъра на терена и ценнтриране на Халанд се стигна до карамбол пред вратата на Гуита, но "орлите" някак се справиха и изчистиха. 

До края на частта домакините продължиха да се отбраняват добре и да не дават шансове на шампионите. 

След почивката ситуацията на терена продължи в същия дух. Домакините не позволяваха на Ман Сити да ги притисне, въпреки че тимът на Гуардиола имаше голямо предимство по отношение на владеенето на топката.

В 57-ата минута “гражданите” получиха фал на границата на наказателното поле. С изпълнението се нагърби Фил Фодън, който стреля във вратарския ъгъл и Гуаита се справи отлично.

След час игра на терена се появи Хулиан Алварес, който замени Фоудън. Аржентинецът можеше да се разпише веднага след влизането си. Той великолепно елиминира защитник след подаване на Бернардо Силва, но завършващият удар не бе на същото ниво и топката отиде над вратата.

Както двубоят вървеше към равенство, момчетата на Пеп Гуардиола получиха подарък. След голяма глупост на Майкъл Олис в наказателното поле беше отсъдена дузпа за фаул срещу Илкай Гюндоган. Зад топката застана Халанд, който не сбърка за 1:0. 

В 83-а минута норвежецът можеше да затвори мача, но пропусна добър шанс с глава. 

Ето и съставите на двата тима:

Кристъл Палас: Гуита, Клайн, Андерсен, Гуехи, Мичел, Миливойевич, Локонга, Шлуп, Олис, Заха, Аю;

Манчестър Сити: Едерсон, Аке, Диас, Аканджи, Стоунс, Гюндоган, Родри, Грийлиш, Бернардо, Фодън, Халанд;