Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола настоява, че няма проблем с Габриел Жезус. Нападателят заяви публично, че не е доволен от малкото игрово време, което получава. Бразилецът е използван най-често като втори избор за нападението на „гражданите“, след Серхио Агуеро. Той започна като титуляр само в откриващия двубой срещу Уест Хем във Висшата лига. Гуардиола каза, че Жезус е специален за него играч:

„Той е специален. Видях му интервюто, няма проблем. Той показа уважение“, започна испанецът.

„Разбира се, че иска да играе. Той е №9 за Бразилия и единственият нападател в света с неговия манталитет. Няма значение дали играе една секунда, две минути или 90, той трябва да дава най-доброто от себе си. Разбирам го напълно. Всички играчи искат да играят във всички мачове. Нормално е“.

Жезус отбеляза във всяка среща, в която започна като титуляр. Но бразилецът продължава да остава разочарован от, че по-често е оставян на резервната скамейка.

„Както казах, искам да играя, искам да помагам без да омаловажавам някой друг“, сподели Жезус.

„Също разбирам мениджъра и уважавам неговото решение. Изразих се ясно, че винаги искам да играя. Щастлив съм в Сити. Няма причина да напускам Сити“, завърши Жезус.