Манчестър Юнайтед спечели първия си трофей от шест години в неделя, след като победи Нюкасъл Юнайтед с 2:0 във финала на Карабао Къп. Отборът на Ерик тен Хаг също все още е в надпреварата за титлата във Висшата лига заедно с Манчестър Сити на Пеп Гуардиола и лидера Арсенал, а се бори и във ФА Къп, както и в Лига Европа. С един спечелен трофей вече, се предполага, че е в ход нова славна ера на "Олд Трафорд" и Гуардиола се съгласява, че Юнайтед се завръща.

"Рано или късно трябва да се случи, нали? Трябва да се случи. Ако похарчат малко повече пари, да. Защото не са харчили, нали? Нормално е, те са в позицията, в която обикновено трябва да бъдат. Реалността е, че два отбора, Ливърпул и ние, се представихме невероятно добре в числата", сподели Гуардила пред репортери.

Откакто спечели Лига Европа през сезон 2016/17, Манчестър Юнайтед е похарчил 685 милиона паунда за входящи трансфери в сравнение с 660 милиона паунда на Манчестър Сити. Съобщава се, че общите им нетни разходи възлизат съответно на 527 милиона паунда и 162 милиона паунда.