Бърнли успя да спре поне частично похода на Манчестър Сити към титлата в Англия, след като успя да завърши наравно 1:1 на своя стадион.

Бърнли - Манчестър Сити  1:1

източник: Gulliver/GettyImages

Бърнли, както и направилият невероятен пропуск Рахийм Стърлинг, ядосаха максимално Пеп Гуардиола. Въпреки това, неговите "граждани" продължават да са убедителни лидери с 69 точки след 26 кръга. Бърнли се държи много добре в класирането, заемайки седмата позиция с 36 точки.

От самото начало Сити пое инициативата и започна да натиска, очаквано владеейки много повече топката.

В 22-ата минута Данило отправи страхотен изтрел отдалеч и изпрати топката в горния ляв ъгъл на вратата на Бърнли – 0:1.

Положението през първата част за Бърнли бе на Бен Мий в 32-ата минута, но ударът му бе спасен.

В добавеното време на първото полувреме Серхио Агуеро бе близо до втори гол за гостите от Манчестър.

Бърнли - Манчестър Сити  1:1

източник: Gulliver/GettyImages

В 55-ата минута Агуеро изведе Стърлинг в удобна позиция, но той изпрати топката над вратата на Бърнли.

В 70-ата минута Ааарън Ленън затрудни максимално Едерсон, но вратарят успя да избие топката в гредата и да опази вратата си.

Рахим Стърлинг направи невероятен пропуск за Манчестър Сити, като не успя да покачи резултата на 2:0 в полза на „гражданите” срещу Бърнли.

Стърлинг получи топката на около два метра  пред голлинията и на празна врата. Вместо това Стърлинг изпрати топката в аут в 71-ата минута, което ядоса максимално и  треньора му Пеп Гуардиола.

Бърнли все пак попари Сити с изравнителен гол в 82-ата минута. Вкара го Йохан Гудмундсон, който вдигна на крака феновете на "Търф Моор" - 1:1.