Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола няма намерение да мести Фернандиньо още в полузащитата на отбора. Опитният бразилски футболист играе като централен защитник в последните месеци, след като ситуацията в отбрана при „гражданите” е тревожна. Аймерик Лапорт и Джон Стоунс бяха трайно контузени, като вторият вече се завърна към игрови действия.

Въпреки това, наставникът на Сити не смята, че дуото – Николас Отаменди и Джон Стоунс, е комбинацията, която желае.

Шампионите са на 11 точки дистанция от лидера Ливърпул в Англия, като се смята, че липсата на Фернандиньо в халфовата линия е една от причините за слабите резултати на Сити. „Към този момент предпочитам Феранндиньо да играе защитник и точно затова го прави. Предпочитам Илкай Гюндоган и Родри да играят в средата”, призна Пеп на брифинг.

След като не може да запише „суха мрежа” в седем поредни мача във всички надпревари, Гуардиола прие факта, че отборът му трябва да се подобри в първата линия на терена. „Не сме достатъчно добри в защита и трябва да се подобрим”, беше краткият коментар по темата.

Гуардиола говори на пресконференция преди мача с Бърнли на „Турф Муур”, като мениджърът на Сити потвърди, че нападателят на отбора Серхио Агуеро ще липсва, както за този мач, така и за градското дерби с Манчестър Юнайтед.

„Не е готов Серхио дори за дербито, а след това ще видим”, коментира Пеп.

Манчестър Сити получи сетен удар по амбициите си за защита на титлата в Англия, след като направи голов хикс – 2:2, срещу Нюкасъл Юнайтед миналата събота. Сега Гуардиола е убеден, че отборът му трябва да си „събере мислите” и да се бори във всеки мач за победи, започвайки от Бърнли. „Играчите ми трябва да вярват, че могат да победят във вторник – това е факт”, призна още Пеп.

„Лестър е все още в битката за титлата, правейки феноменална кампания. Не трябва обаче да мислим за отборите пред нас. Трябва да мислим само за факта как да спечелим нашия мач. Имаме солидни шансове за утре и да минимизираме шансовете да допуснем голове. Ако изключим 20-25 минути в мачовете срещу Челси и Нюкасъл, ние генерално играхме добре. Създавахме шансове, а съперниците ни не можеха. Трябва да бъдем по-солидни, истина е. Винаги е трудно да гостуваш на Бурнли, защото това, което правят, е перфектно. Трябва да се адаптираме към техния стил и да играем нашата игра”, завърши Хосеп Гуардиола.