Мениджърът на Манчестър Сити отговори на острите критики на президента на Испанската футболна лига Хавиер Тебас, който оптрави сериозни обинения към трансферната политика на „гражданите”, както и към сумите, които получават от спонсорство, продажба на билети и телевизионни права.

Тебас: Сити и ПСЖ пик*ят върху системата, Неймар се гмурна в нея

 „Може би г-н Тебас може да научи нещо от Висшата лига. Английското първенство генерира много пари и в Испания трябва да се учат именно от този модел. Доколкото знам УЕФА няма д намерение да ни разследва”, категоричен бе испанският специалист.

На 22 август ръководството на Испанската футболна лига поиска официално от УЕФА да започне разследване по трансферните дела на Манчестър Сити и ПСЖ. Впоследствие от УЕФА съобщиха, че нямат да намерение да започват никакво разследване срещу английския клуб.

Ман Сити не се притеснява от евентуално разследване от УЕФА

Обвиненията към „гражданите” са за нарушаване на финансовия феърплей, след като през това лято те изхарчиха близо 240 милиона евро за привличането на цели 6 нови играчи: Бенжамен Менди и Бернандо Силва от Монако, Кайл Уокър от Тотнъм, Едерсон от Бенфика и Данило от Реал Мадрид.