Всички смятат титлата в Англия за решена, но не такова е мнението на мениджъра на Манчестър Сити Пеп Гуардиола.

"Гражданите" имат 13 точки аванс пред втория Ман Юнайтед при оставащи 6 мача, но въпреки това испанецът смята, че тимът му не е гарантиран шампион и трябва "да се фокусира".

Сити гостува в събота вечер на Тотнъм след серия от три поредни загуби. "Във футбола може да се случи всичко, разбира се, гарантирам ви го", заяви Гуардиола.

Пеп: Тотнъм е фантастичен отбор, предстои ни сериозен тест

"От ноември и декември вече сме шампиони, когато видя анализаторите и хората казват: 'Невъзможно е Сити да загуби точки.' Моето усещане е, че Юнайтед ще спечели много точки, защото са в добра форма и имат топ играчи. Те могат да спечелят и шестте си мача."

"Всичко е в нашите ръце. Имаме добро предимство. Но за една седмица загубихме три мача. Това се случи. Трябва да опитаме да се фокусираме върху нашите мачове."

Сити може да стане шампион още в събота, ако победи Спърс, а Юнайтед загуби у дома от Уест Бромич. "Това, което казвам на играчите и което те ми показват във всеки мач, е че нищо не е свършило. Защото ако беше, те нямаше да играят по начина, по който го правят. Можем да спечелим два мача. Справяме се с напрежението през целия сезон. Трябва да го направим, както правим през целия сезон." 

Мачът Тотнъм - Ман Сити можете да гледате от 21,45 часа по DIEMA SPORT 2 и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.