Греъм Потър получи възможност да похарчи над 300 милиона паунда в първия си пълен трансферен прозорец, което представлява 37% от общите разходи на лигата. Въпреки това, това масово харчене на пари вероятно няма да обещае незабавен подем във формата. Тъй като Челси се намира на девето място и е записал само една победа във всички състезания от началото на годината, англичанинът подчерта, че знае, че няма да е там завинаги.

"Отношенията ми са последователни със собствениците. Разбираме къде сме и двамата, къде виждаме отбора. Работим наистина добре, за да продължим да се подобряваме. Очакванията винаги са оставали същите, отбор, който в крайна сметка печели. Знаем, че има възможности за промени в екипа, когато прозорецът е отворен. Не съм глупав. Ако резултатите не са това, което този клуб трябва да получава, тогава разбирам,  аз ще съм причината за това, разбирам го", сподели Потър.

Поради зашеметяващото привличане на Челси от осем играчи, взети през януари, шест от които са на разположение да бъдат използвани веднага, Потър сега трябва да се опита да интегрира един от най-широките отбори в лигата. Този списък също няма вероятност да стане по-малък, след като в последния ден на зимния трансферен прозорец трансферът на Хаким Зиеш в Пари Сен Жермен пропадна и се очаква Пиер-Емерик Обамеянг да пренебрегне Лос Анджелис от МЛС, за да се бори за мястото си при "сините".