Може и да звучи невероятно, но Сам Алардайс поиска Футболната асоциация да предприеме действия срещу...клубния талисман на Уотфорд! Причината е, че Хари Стършела се присмя на крилото на Кристал Палас Уилфрид Заха в мача между двата отбора, завършил 1:1.

Срещата на Боксинг дей бе дебют за Големия Сам начело на Палас, а в 87-ата минута Заха падна в наказателното поле в искане за дузпа, но реферът Марк Клатенбърг му показа жълт картон за симулация.

След последния съдийски сигнал пък талисмана реши да се подиграе като се хвърли театрално в краката на Заха докато футболистът аплодираше феновете на Палас.

"Талисманът е ненормален, не е ли? Ако някой симулира, те не се ядосват. Имаше контакт. Не беше дадена", заяви Алардайс след края на мача.

"Уотфорд трябва да си изяснят въпроса. Премиършип и ФА могат да видят случаят и да направят каквото искат."

"Може да доведе до грешната реакция. Но не го видях. Притеснявам се повече за моя отбор, за цялостното представяне."

Неговият колега начело на Уотфорд Валтер Мадзари не обърна особено внимание на инцидента с талисмана. "Нека се посмеем на случилото се. Не всичко трябва да е драма."

Хари Стършела със сигурност е най-популярният талисман във Висшата лига. Той се радва заедно с Трой Дийни след неговия гол, а още през миналия сезон често се радваше заедно с футболистите на отбора.

Талисманът на Уотфорд отново кърти!