Отборът на Уест Хем изпусна победата при гостуването си на Кристъл Палас в 10-ия кръг на Висшата лига, допускайки изравнително попадение в седмата минута на добавеното време на мача.

Двата тима направиха 2:2, с което Кристъл Палас записа първо равенство от началото на сезона и има 4 точки на дъното в класирането. Тимът на Уест Хем пък е 16-и във временното подреждане с 9 точки в актива си.

Гостите от Уест Хем поведоха в 31-ата минута с гол на Хавиер Ернандес, който се разписа за 1:0. В 36-ата Джеймс Томкинс пропусна чудесна възможност за домакините, а в 43-ата Андре Аю покачи на 2:0 за "чуковете".

Рубен Лофтъс Чийк пропиля нов шанс за Кристъл Палас в добавеното време на първата част. В 50-ата минута обаче домакините върнаха едно попадение. От дузпа точен бе Лука Миливоевич.

Футболистите на Кристъл Палас натиснаха в последните минути. Първо в първата минута на добавеното време на мача Томкинс попусна възможност да изравни след удар с глава, при който удари греда.

В 97-ата минута обаче след чудесна индивидуална изява Уилфрид Заха прати топката във вратата на Уест Хем за 2:2 и така Кристъл Палас измъкна точка от двубоя.

В друга среща от 10-ия кръг Стоук Сити взе победа като гост на Уотфорд с 1:0. Тимът на Уотфорд заема седмата позиция във временното класиране с 15 точки. Стоук Сити пък е 13-и в класирането с 11 точки в актива си.

Победата за Стоук Сити дойде след две поредни поражения от Манчестър Сити и Борнемут във Висшата лига.

Единственият гол в мача бе дело на Дарън Флетчър в 16-ата минута на двубоя. Фретчър засече след центриране на Джердан Шакири и реализира за 1:0 за гостите от Стоук.

През второто полувреме бразилецът Ричарлисон пропусна шанс да изравни за Уотфорд, пращайки топката вляво от вратата на гостите.