Отборът на Тотнъм победи Бърнли с 1:0 в мач от третия кръг за ФА Къп. Педро Поро вкара истински гол-красавец, за да донесе победата на "шпорите".

Така лондончани продължават напред и ще играят в 1/16-финалите на турнира.

Gulliver/GettyImages
18 снимки

В 5-ата минута Бренън Джонсън получи отличен дълъг пас, с който успя да нахлу в наказателното на Бърнли. Той се справи с един защитник, но втори се притече на помощ и спря футболиста на Тотнъм, който спечели само ъглов удар. "Шпорите" обаче не се възползваха достатъчно добре от статичното положение.

Две минути след това Одобер опита да изненада стража на домакините Викарио с изстрел от дистанция. Шутът му обаче бе насочен право във вратаря, който без проблеми изби.

Добра възможност се откри пред Тотнъм в 10-ата минута. Ричарлисон бе изведен, той обаче стреля неточно. Секунди след това топката отново се озова в Бренън Джонсън по левия фланг. Той успя да влезе навътре и нанесе удар с десния си крак от границата на наказателното, който бе опасен, но все пак стражът на гостите се справи.

В 27-ата минута дойде най-добрият шанс за Бърнли. Амдуни комбинира със съотборник, което го остави очи в очи с вратаря на Тотнъм. Той обаче се забави, а в крайна сметка дори стреля над напречната греда.

В края на първото полувреме Джош Кълън от състава на гостите си пробва късмета с далечен изстрел. В изпълнението му нямаше достатъчно прецизност и топката прелетя над вратата.

В 52-ата минута Бентанкур пое отлично на гърди на границата на наказателното и стреля. Шутът му обаче не бе толкова добър като първото му докосване и той прати топката високо над целта.

Пет минути след това Педро Поро прати центриране в пеналтерията на Бърнли, където Бренън Джонсън бе свободен, но не успя да нанесе точен изстрел. Шутът му от въздуха бе неточен.

Бренън Джонсън отново бе близо до гола, след като Удоджи прати центриране отляво. Уелският национал стреля от въздуха, а топката тупна първо в земята, което я направи по-коварна. Все пак Мурич се справи и изби.

В 69-ата минута домакините имаха претенции за дузпа, след като имаше контакт между Бренън Джонсън и играч на Бърнли, след което футболистът на Тотнъм се озова на земята в противниковото наказателното. Главният съдия остави играта да продължи, а малко след това ситуацията бе разгледана от ВАР, но решението на терен остана.

"Шпорите" поведоха в 79-ата минута. Тогава Педро Поро открадна топката и напредна, след което реши сам да завършва. Той отправи истински снаряд от ръба на наказателното поле, а стражът на Бърнли само можеше да изгледа топката, която влезе в далечния ъгъл на вратата.

Тотнъм продължи да търси попадения. В 86-ата минута Раян Сесеньон, който влезе от пейката, опита с изстрел от дистанция, който обаче не затрудни противниковия вратар.

Дълбоко в продълженията на срещата Бърнли можеше и да изравни. Защитникът Делкора се оказа на стрелкова позиция, но пред топката застана Хойберг, който я изби. Последва корнер, при който стражът на Бърнли игра с топката и я отклони към Амдуни. Той обаче не успя от близо да я прати в мрежата на Викарио.

FT / Тотнъм - Бърнли 1:0

1:0 Педро Поро 79'

Съставите на двата отбора:

Тотнъм: 13. Викарио, 23. Поро, 13. Емерсон, 33. Дейвис, 38. Удоджи, 4. Скип, 30. Бентанкур, 21. Кулушевски, 18. Ло Селсо, 22. Джонсън, 9. Ричарлисон

Треньор: Ангелос Постекоглу

Бърнли: 49. Мурич, 3. Тейлър, 44. Деклора, 2. О'Шей, 22. Витиньо, 19. Зарури, 21. Рамзи, 24. Кълън, 47. Одобер, 25. Амдуни, 17. Фостър

Треньор: Винсент Компани