Райън Гигс е един от футболистите, които дължат най-много на Сър Алекс Фъргюсън. Именно шотландецът през 1991-а дава шанс за дебют на 17-годишния Гигс, който в следствие е част от всеки един от 13-те шампионски сезона на Фърги.

Настоящият селекционер на Уелс бе поредният, който се помоли за възстановяването на Сър Алекс, който според него ще се справи, защото е боец.

"Сега е времето да се помолим и да се надяваме той да се възстанови напълно", заяви Гигс пред BBC. "Той бе с най-голямо внимание в моята кариера, на терена и извън него."

"Знам, че операцията бе успешна, но той е боец и това ме кара да мисля, че ще успее да се възстанови."

Невролог: Следващият месец ще е критичен за Сър Алекс

Емоционално за Фъргюсън говори и Фил Джоунс, който бе привлечен от шотландеца през 2011-а като 19-годишен от Блекбърн. "Той ме взе под крилото си и е шокиращо. ТЪжно е, но познавам неговия характер и знам, че той има борбата в себе си. В моите очи той е легенда. Той е този, който ме взе в клуба и ми даде възможност да играя за един от най-големите клубове в света."

"Цялото му семейство и приятели са около него, има подкрепата на всички играчи и служители в Манчестър Юнайед и във футбола по света."