Нови детайли около здравословното състояние на легендата сър Алекс Фъргюсън не се очакват в близките часове, както и едва ли ще има такива в рамките на днешния ден. Това твърдят от Sky Sports след консултации с лекуващите лекари на шотландеца. 

Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед е в интензивното отделение на болницата след претърпяна успешна операция след мозъчен кръвоизлив. Той е в ръцете на най-добрите специалисти в неврохирургията на Острова, а някои са дошли чак от Ню Йорк, за да окажат помощ.

Един от тях - Крисчън Оут - сподели пред Sky Sports какво означава първоначалното твърдение на екипа от хирурзи, че операцията на Сър Алекс Фъргюсън е била "пълен успех".  

"Това, че операцията е минала добре, означава, че хирурзите с постигнали целите си. Т.е., ако е имало съсирек в мозъка му, този съсирек е бил отстранен успешно. И това позволява на пациента да е в интензивното отделение. Всичко зависи вече от начина, по който той ще се бори." 

"Не се знае какъв съсирек е имало в артериите му, какъв е кръвоизливът и колко сериозно е състоянието му. Има много различни видове мозъчни кръвоизливи и всички те са с много различен изход за пациента. Трябва наистина да изчакаме, преди да разберем какво ще е крайното му състояние", заяви Крисчън Оут.