Легендата на Манчестър Юнайтед Гари Невил призна, че Каземиро е бил "страхотен" за "червените дяволи", но не вярва, че трансферът на полузащитника, който премина през лятото от Реал Мадрид за 70 милиона паунда, е бил "умно решение".

Миналото лято бразилецът се превърна в шестото им най-скъпо попълнение в за Манчестър Юнайтед. След като първоначално се бореше да се адаптира към живота в Англия, Каземиро се утвърди като опора в състава на Ерик тен Хаг. Той се включи и с няколко гола, включително един при победата на Юнайтед на финала на Карабао Къп над Нюкасъл.

Невил признава, че 31-годишният футболист е оказал огромно влияние на "Олд Трафорд", но все пак смята, че огромната инвестиция на клуба в застаряващия полузащитник няма смисъл. Вместо това той иска от бившия си клуб да се фокусира върху по-млади играчи като Лисандро Мартинес и Антони, които все още имат най-добрите години от кариерата си пред себе си.

"Чувствам, че Тен Хаг няма да подпише с големи имена. Ако дойдат нови собственици, те ще искат да направят изявление, те ще искат да взривят трансферния пазар. Не мисля, че това ще му подхожда", каза Невил, когато обсъждаше потенциалните летни планове на Юнайтед пред Sky Sports.

"Мисля, че той ще иска тези по-млади, по-гладни, които все още имат този растеж, а не са пред завършване на кариерите си.. Каземиро очевидно се справя добре, но погледнете Антони и Лисандро Мартинес, те са по-млади и по-гладни. Мисля, че това е типът играч, който той ще иска да добави към този отбор, вместо да казва: "О, Килиан Мбапе е на разположение или еди-кой си е на разположение".

Но Каземиро, няма съмнение – всички го казахме между другото - 70 милиона паунда? И 20 милиона паунда  на година за пет години е инвестиция от 170 милиона паунда. Това е огромна инвестиция. Не е умно или проницателно подписване, когато го погледнете от тази гледна точка. Никой от нас не си го помисли. Но влиянието, което той има в краткосрочен план и това, от което Манчестър Юнайтед се нуждае сега, той е страхотен за клуба", допълни Невил.