Поредна порция разкрития във връзка с данъчни измами на футболисти публикува Football Leaks. Този път става въпрос за Марио Балотели, Карлос Тевес и Бастиан Швайщайгер.

Марио Балотели

източник: БГНЕС

При сделката на Балотели в Ливърпул през 2014 година, е съществувала клауза за бонус от 1 милион паунда, при условие, че нападателят не е бил изгонван по време на мач повече от три пъти през сезона.

Нови разкрития: Роналдо получава по 920 хил. за половин ден

В договора е изрично опоменато, че ако Балотели не е бил изпращан на резервната скамейка заради “прояви на насилие над друг играч, плюене и използване на обиден език и/или жестове, и/или за несъгласие”, то след края на сезона футболистът ще получи бонус от 1 милион лири.

Карлос Тевес

източник: БГНЕС

Карлос Тевес получаваше по 200 хиляди паунда на седмица след договора си с Манчестър Сити през 2009 година, но тази сума бледнее пред настоящата му годишна заплата от 17.16 милиона паунда. В китайския Шанхай Шенхуа аржентинецът получава по 634,615 хиляди на седмица.

Но бонусите могат да му осигурят още 788 хиляди паунда, ако той е титуляр поне в 70% от мачовете. Също така Тевес ще получи още 1.56 милиона паунда, ако тимът му спечели титлата в азиатската Шампионска лига, 788 хиляди, ако е шампион в първенството, 390 хиляди, ако стане голмайстор.

Но Тевес не е най-високоплатеният футболист, играещ в китайски тим. Това отличие принадлежи на Езикуел Лавеци, който получава по 798 хиляди паунда на седмица в Хъбей Китай Фортуна.

а

източник: Gulliver/GettyImages

В Манчестър Юнайтед Бастиан Швайнщайгер е бил глобяван с цели две заплати, ако е говорил срещу Жозе Моуриньо и ръководството. Той получаваше по 7.55 милиона паунда годишно.

Специалния не разчиташе на германския полузащитник и той прекарваше по-голямата част от престоя си при “червените дяволи” на резервната скамейка. Швайнщайгер е изиграл общо 2101 минути и е получил 12.53 милиона паунда в периода от 2015 до 2017 година, или 5.963 паунда на минута.

Давид де Хеа

източник: Gulliver/Getty Images

Според Sportsmail, Давид Де Хеа получава по 420 хиляди паунда на година от компанията за спортни стоки Адидас. Съотборникът му в Манчестър Юнайтед Хуан Мата взима малко повече – 535 хилиди паунда.

В сравнение с тях, имиджовата компания на Лионел Меси е получила 3.4 милиона паунда в периода от 2007 до 2009 година. Сумата е била платена на две различни компании в Уругвай и Белиз.