Нуно Еспирито Санто е изправен пред угрозата да бъде уволнен в Тотнъм, след като загуби доверието на много от играчите и името на неговия сънародник Пауло Фонсека е отново на дневен ред. Спортният директор Фабио Паратичи и собственикът Даниел Леви ще обсъждат бъдещето на португалския старши треньор.

Междувременно спекулациите, че полузащитниците Танги Ндомбеле и Пиер Емил Хойберг са недоволни от статута си под ръководството на Еспирито Санто се засилват. Отношенията на звездата на тима Хари Кейн с португалеца също са определяни като „хладки“, а освен въпросните трима футболисти, голяма част от останалата група на „шпорите“ не вярва особено в тактическите прийоми на бившия наставник на Уулвс.

Лондончани загубиха три от последните си четири мача във всички състезания и привържениците на „Тотнъм Хотспър Стейдиъм“ скандираха в събота вечер: „Искаме Нуно да напусне“. Той постигна победи над Манчестър Сити, бившия си тим Уулвърхямптън и Уотфорд в първите си три мача в лигата, но оттогава загуби пет от следващите седем двубоя, като за мястото му най-спекулирани са имената на Антонио Конте и бившия наставник на Рома Пауло Фонсека.