Халфът на Ливърпул Фабиньо смята, че е готов да запише първата си среща за новия си клуб. Бразилецът пристигна на "Анфийлд" през това лято след три сезона и 105 мача за френския Монако.

Фабиньо парафира под сделка за 44 млн. паунда, но до момента така и не записал нито едно участие в шампионата с тима на "червените".

"Началото и адаптацията за мен тук бяха добри. Предсезонната подготовка беше хубава, имахме 9 мача и аз играч във всеки един от тях. Готов съм да започна да играя по-често", започна 25-годишният Фабиньо през "Globo Esporte".

"Беше хубаво да играем в подготовка с английски отбори, за да усетя динамиката, за да разбера интензитета и физическото присъствие. Мисля, че все още се адаптирам към стила на игра. По-опитните играчи ми помагат. Аз и жена ми харесваме града, вече сме си у дома тук. Роберто Фирмино е страхотно момче, неговото семейство помага много на мен и на Алисон", добави той. 

Ливърпул започна сезона с четири поредни победи и в момента се намира на върха на таблицата във Висшата лига с актив от 12 т. След паузата 18-кратният шампион на страната гостува на Тотнъм на "Уембли".