Отборът на Евертън разби с 5:2 гостуващия Уест Бромич Албиън, записвайки втора поредна победа във Висшата лига. Двубоят на „Гудисън парк” в Ливърпул предложи много емоции и обрати, както и два червени картона за гостите.

Именно тимът на УБА успя да поведе в резултата с ранен гол още в 10-ата минута на срещата. Грейди Диангана се разписа след блестяща самостоятелна контраатака. Той отне топката в своята половина и след като пробяга повече от 40 метра необезпокояван от нито един футболист на домакините, с мощен шут от границата на наказателното поле изненада Джордан Пикфорд.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

„Карамелите” успяха да изравнят чрез Доминик Калвърт-Люин, който се разписа буквално от голлинията. Първоначално попадението не бе зачетено заради отсъдена засада, но след преглед на ситуацията с VAR, голът все пак не бе отменен, тъй като пасът към нападателя всъщност се оказа от противников състезател.

В последната минута на първата част Хамес Родригес реализира дебютното си попадение в Англия, а секунди по-късно бе замесен в още една решаваща ситуация, при която гостите останаха с човек по-малко на терена. Нападателят бе ударен без топка от Киърън Гибс, а реферът Майк Дийн показа директен червен картон на футболиста на УБА.

По време на почивката на мача мениджърът на гостите Славен Билич потърси равносметка на рефера за червения картон на Гибс и на свой ред също бе изгонен.

След паузата гостите успяха да осъществят натиск, въпреки числено намаления си състав. Матеус Перейра вкара блестящо попадение от пряк свободен удар.   

В 54-ата минута обаче, Евъртън отново успя да възстанови преднината си, което тотално пречупи амбициите на УБА. Майкъл Кийн се разписа за 3:2, а в рамките на четири минути от 62-ата до 66-ата Доминик Калвърт-Люин оформи своя хеттрик в мача.