Евертън успя да победи като гост Саутхямптън с 2:1 в мач от 9-ия кръг на Висшата лига.

53 снимки

Първото полувреме не предостави сериозно положения пред някоя от двете врати. Мачът се развиваше в центъра на терена, като и двата отбора не искаха да рискуват. Точните удари бяха 2:1 в полза на "карамелите".

Второто полувреме започна ударно, за разлика от първото. В 49-тат минута Че Адамс подаде добре за Джо Арибо в наказателното поле, като последният завърши с прецизен удар във вътрешната страна на дясната греда. Само три минути отне на Евертън да изравни. Амаду Онана засече центриране, отклонявайки топката към Конър Коуди, който не сгреши и я прати в мрежата. След още две минути "карамелите" направиха пълен обрат. Дуайт МакНийл засече ново центриране и с презицен удар изведе Евертън напред в резултата.

В 72-та минута Адам Армстронг достигна до подаване и стреля към десния ъгъл, но Пикфорд реагира прекрасно, за да избие топката в корнер. "Светците" продължиха да атакуват и да създават положения, като бяха по-активният отбор през второто полувреме, но не съумяха да изравнят резултата и Евертън спечели мача.

С тази победа "карамелите" се изчакват до 11-та позиция с актив от 10 точки, докато Саутхямптън е със 7 пункта и е само на три точки от зоната на изпадащите.