Нападателят на Евертън Доминик Калвърт-Люин ще пропусне шампионатния мач срещу Тотнъм утре поради контузия, но вратарят Джордън Пикфорд и халфовете Алан и Андре Гомес са на линия за двубоя, съобщи мениджърът на "карамелите" Карло Анчелоти.

Калвърт-Люин, който е водещ голмайстор на Евертън този сезон с 19 гола, не игра и в срещата в понеделник срещу Брайтън (0:0) заради проблем с аддукторите. В щаба на Евертън се надяват нападателят да бъде на разположение за гостуването на Арсенал другата седмица.

"В групата за мача са Пикфорд, Алан, Джошуа Кинг и Гомес. Надявам се от следващата седмица да мога да разчитам на Калвърт-Люин, Джери Мина, Фабиан Делф и Бернард. Извън сметките са Жан-Филип Гбамен и Абдулайе Дукур. Гбамен няма да се оперира, но ще му трябват поне два месеца за възстановяване", каза Анчелоти.

Евертън е осми в таблицата на Висшата лига с 48 точки, но при евентуална победа на "Гудисън Парк" утре ще измести Тотнъм от седмото място и ще даде надежди на тима на Анчелоти за участие в евротурнирите.

"Всички мачове до края са решаващи. Ще играем срещу отбори, които се борят за същите цели като нас. Накрая ще видим кой къде е завършил в класирането и тогава ще правим равносметки за сезона. Ще бъде страхотно, ако се класираме за Европа", каза още Анчелоти.