Странното представяне на Давид де Хеа срещу Бетис в мача на Манчестър Юнайтед за Лига Европа беше едно от малкото неща, за които да се оплаква Ерик тен Хаг, тъй като "червените дяволи" почти си осигуриха място в четвъртфиналите на турнира с победа с 4:1, благодарение на страхотно представяне през второто полувреме.

Но Де Хеа не бе достатъчно убедителен, особено с отигравания с топка в крака. Въпреки че не можеше да направи нищо за точния изравнителен гол на Айозе Перес, испанецът често беше неподготвен в различни атаки на Бетис. Тен Хаг призна, че представянето му не е останало незабелязано, въпреки че се опита да даде някои странни обяснения за своя вратар.

"Днес не мога да го пренебрегна. Но в много мачове той се справяше наистина добре. Не знам каква беше причината днес, може би вятърът, различна топка, може би имаше проблеми с това, но можем да се справим с това, той ще се справи по-добре в неделя. Работим върху това, Давид работи върху това, виждаме през сезона, че той се подобрява и ще продължи да се подобрява, сигурен съм", сподели Тен Хаг.

Това не е първият път, когато Де Хеа е поставян под въпрос в турнир за купата този сезон. Той допусна грешка, която постави Юнайтед под напрежение в мача от третия кръг на ФА Къп срещу Евертън, преди неговият отбор в крайна сметка да спечели с 3:1.