Полузащитникът Лука Модрич разказа за сцена, в която критиките на Жозе Моуриньо за малко не са докарали суперзвездата Кристиано Роналдо до сълзи. 

Двамата португалци работеха заедно в Реал Мадрид в периода 2010-2013-та, печелейки шампионската титла в Испания, както и една Купа на Краля при остратата конкуренция на Барселона. Въпреки впечатляващата игра на Роналдо под ръководството на Моуриньо, между двамата неведнъж са прескачали искри. Модрич си спомня за случка през 2012-та година, когато двамата за малко дори да влязат във физическо пререкание. 

"Печелехме с 2:0 в мач за купата и Роналдо не даде всичко от себе си при преследването на съперник за една топка. Моуриньо беше просто бесен. Двамата се караха продължително време на терена, разменяйки си реплики", започна разказът си хърватският халф. 

Когато влязохме на полувреме Роналдо беше на ръба на сълзите. Той се чувстваше недооценен от Моуриньо в онзи момент. Наставникът влезе и започна да критикува Роналдо за липсата му на отговорност по време на мачовете". 

"Нещата станаха толкова разгорещени, че само намесата на съотборниците ми предотврати истински бой между двамата", завърши историята си Модрич.