След като беше потвърдено, че Челси е осигурил подписа на Енцо Фернандес в деня на крайния трансфер в още една огромна сделка, сключена от клуба, аржентинският полузащитник се сбогува с Бенфика и техните фенове с емоционално съобщение.

"Благодаря ви много, фенове на Бенфика. Моето семейство и аз сме благодарни за цялата обич, получена през тези пет месеца, благодарен съм на Бог, че ми даде възможността да играя за един от най-големите клубове в света, където се наслаждавах максимално на всеки момент и винаги давах най-доброто.

Нека пресата не опетни това, което изградихме заедно, защото беше нещо прекрасно, което никога не съм си представял. Благодаря на всички, които работят, за да направят институцията още по-голяма, отколкото е. Благодаря на колегите ми, че винаги се отнасят с мен по най-добрия начин и ме карат да се чувствам като у дома си. Благодаря на ръководството на клуба и най-вече на Роджър Шмит и целия му екип за доверието и ежедневното уважение. Бях много щастлив. Благодаря ти, нося Бенфика завинаги в сърцето си", сподели в Енцо Фернандес в Инстаграм.

22-годишният футболист най-накрая получи преминаването си на "Стамфорд Бридж" в последния ден от зимния трансферен прозорец. В крайна сметка Фернандес стана играч на Челси, премествайки се срещу рекордната за Острова сума от 106,8 милиона паунда и подписвайки договор за осем години и половина, подобно на дългите договори, дадени на Михайло Мудрик, Беноа Бадиашил и други.