Мениджърът на Арсенал Унай Емери потвърди, че отборът му не е имал нужният баланс, за да се противопостави по-добре на Евертън в гостуването, загубено с 0:1. Фил Ягиелка бе точен за „карамелите” през първото полувреме, за да донесе успеха за тима от Ливърпул. Испанският наставник на лондончани сподели, че въпреки загубата остава все така позитивен, както е бил преди визитата в Мърсисайд.

„През първото полувреме се справяхме умело в защита, но ни нямаше в атаката. Втората част промених някои неща и заиграхме добре в атака, но слабо в защита. Нуждаем се от баланс. Загубихме, което не ни харесва, но вече не можем да направим нищо”, анализира Емери след загубата.

„Наясно сме, че трябва да бъдем солидни и силни, за да бъдем конкурентни. След негативния резултат през първото полувреме променихме схемата, за да имаме повече опции през второто полувреме, но пак не намерихме гола. Ако бяхме отбелязали попадение, тогава мачът щеше да се промени напълно, но не успяхме”, продължи мениджърът на Арсенал.

„Все пак оставам така позитивен, както бях преди мача. Наясно сме, че до края ще бъде много трудно”, завърши Унай Емери.

Загубата от Евертън пък остави Арсенал четвърти с 63 точки, но още в понеделник вечер „артилеристите” могат да отидат на пето място, ако Челси надвие Уест Хем.

Евертън пречупи Арсенал и завърза битката за Топ 4 на троен възел