Мениджърът на Арсенал Унай Емери обмисля да дава капитанската лента на Месут Йозил все по регулярно.

Германецът изведе с капитанската лента „артилеристите” при солидния успех с 5:1 срещу Пари Сен Жармен преди да бъде заменен в 64-ата минута от надеждата на лондонския отбор Емил Смит-Роу.

Йозил изживява турбулентно лято, след като се отказа от германския национален отбор, след като усеща расизъм към него от страна на феновете на Маншафта.

29-годишният плеймейкър даде аванс на Арсенал в Сингапур срещу парижани през първото полувреме, след като бе намерен в наказателното поле от Пиер-Емерик Обамеянг.

Новият испански наставник на англичаните довери, че има мечта да има петима капитани, след като Пер Мертезакер се отказа от футболната си кариера, а другият бранител Лоран Кошчелни е с травма и няма изгледи да играе до края на 2018 година.

„Смятам, че Месут може да поеме отговорността и да бъде наш капитан, но нека не забравяме, че нашият капитан е Кошчелни, който има всички необходими лидерски качества”, сподели Емери пред журналисти в Сингапур.

„Петър Чех и Аарън Рамзи бяха нашите капитани е приятелските срещи досега”.

Йозил стартира мача на любимата си позиция зад нападателя, като Матео Гендузи и Мохамед Елнени бяха щитът в средата на терена за Арсенал.

„Искаме всички да играят там, където се чувстват най-добре. Няма разлика при Йозил. Той трябва да играе там, където се чувства най-добре. Днес играхме с Мохамед и Матео в центъра, а те опитваха да разбият средната линия на ПСЖ с пасове към Йозил и Мхитарян. Получи се добре, защото Месут и Хенрих се движеха много добре. Това бе факт, след като и двамата могат да играят по крилата”, продължи с тактическия разбор Емери.

Арсенал се завръща в Европа след контролата с ПСЖ. „Топчиите” ще срещнат Челси в Дъблн и Лацио в Стокхолм в последните две проверки на тима преди старта на новия сезон във Висшата лига.

В първия кръг на Премиършип Арсенал приема шампиона Манчестър Сити.